Aquesta setmana, ens movem de forma sostenible

Durant aquesta setmana es celebra la Setmana Europea de la Mobilitat, que vol promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

Quins són aquests hàbits? Doncs són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. I a part d’això, la proposta també vol visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

El lema de la Setmana Europea de la Mobilitat, ‘Combina i mou-te!’, a més de vetllar per una vida saludable, sostenible i segura, també promou la utilització de diferents mitjans de transport segons el desplaçament.

Els objectius que es volen assolir durant aquesta setmana són:

  • Estimular un comportament ciutadà en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular; i per altra altra banda propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

I què podem fer durant aquesta Setmana? En aquest enllaç hi trobareu moltíssimes activitats programades arreu del territori català, així que ja no teniu excusa per reflexionar sobre els vostres hàbits de mobilitat! Ens movem?

Que tingueu un bon dia 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.