Quantes vegades heu sentit allò que “el menjar no es llença”? I tot i així, es calcula que a Catalunya es llencen uns 35kg d’aliments per persona i any. Les xifres són alarmants, i encara ho és més que un elevat percentatge del malbaratament es produeix a les llars, més que a la restauració i a la distribució d’aliments.
A Zum som uns grans defensors de la cuina d’aprofitament, és a dir, utilitzar les restes dels àpats o bé els aliments que estan a punt de fer-se malbé per crear noves receptes, i ens hem proposat compartir-ne algunes amb vosaltres! Perquè no només hem de ser conscients dels quilos d’aliments que llencem, sinó també dels recursos productius que no acabem aprofitant. Per exemple, llençant 1kg de pollastre a la fracció orgànica també estem “llençant” 3.900 litres d’aigua i uns 6 metres quadrats de terra fèrtil.
Per això hem decidit començar amb unes croquetes boníssimes fetes amb les restes del pollastre a l’ast. Existeixen moltes receptes per fer-les, però nosaltres hem seguit la del llibre “La màgia de la cuina” de Carme Ruscalleda.
Ingredients
400g de pollastre a l’ast sense ossos, picat a la picadora
150g de ceba tallada molt fina
Mig litre de llet
3 rovells d’ou
3 clares d’ou
100g de farina
Pa ratllat
Sal, pebre i oli
Elaboració
En una paella suficientment gran per a la carn que utilitzarem, sofregim la ceba.
Quan estigui daurada hi afegim la carn i li donem només un tomb.
En un bol a part, barregem la llet, la farina, els rovells, la sal i el pebre.
Afegim aquesta barreja a la paella, amb la carn i la ceba, fins que la mescla es converteixi en una pasta fina que es desenganxarà de les parets de la paella.
Deixem refredar la pasta i un cop freda donem forma a les croquetes.
Les passem per les clares d’ou, les arrebossem amb el pa ratllat i les fregim.
Us animem a provar aquesta recepta i a dir-nos què us ha semblat! Si vosaltres també opteu per la cuina d’aprofitament, estarem encantats que compartiu alguna recepta amb nosaltres 🙂
Que tingueu un bon dia!