Els millors recursos contra el malbaratament alimentari

Ganes, voluntat i una mica d’imaginació és l’únic que es necessita per lluitar contra el malbaratament alimentari, una lluita imprescindible ja que segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona, cada habitant de Catalunya llença anualment 34,9 quilos d’aliments.

Afortunadament, no cal que ens trenquem les banyes inventant noves receptes cada vegada que tenim sobres a la nevera… Avui us volem recomanar un parell de recursos que ho fan per nosaltres, així que no tenim excusa per aprofitar totes les restes de menjar abans que es faci malbé.

Som gent de profit és una iniciativa de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona que vol ajudar a la ciutadania a recuperar el valor dels aliments. A part d’informació i de consells molt útils, a la seva pàgina web hi trobareu un apartat on només cal introduir quins aliments volem utilitzar per obtenir receptes delicioses i evitar llençar aquests productes.

Per altra banda, us confessem que si tenim una debilitat especial per un cuiner, aquest és el britànic Jamie Oliver. Som uns grans seguidors dels seus llibres, els seus programes de televisió, les seves receptes, i ara també d’aquesta plataforma que ens ajuda a aprofitar les restes d’aliments. Aquesta pàgina web (en anglès) us ajudarà a trobar les receptes més originals introduint un, dos o tres ingredients.

Si us animeu a posar en pràctica alguna de les receptes d’aquestes plataformes, ens agradarà molt que les compartiu amb nosaltres!

Que tingueu un bon dia 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.