Idees per construir un hotel d’insectes

Sou dels afortunats que teniu vacances i podeu dedicar temps al jardí o a l’hort? Avui volem proposar-vos un taller ideal per fer amb nens que, a part de ser un dels nostres elements de decoració preferits pels espais exteriors, proporciona biodiversitat i aporta beneficis a l’entorn on està situat.

Els hotels d’insectes són unes estructures elaborades amb diferents materials que serveixen per oferir aixopluc a diferents tipus de petits animals. I el millor de tot és que per construir-ne un només hem de fixar-nos en quins objectes i materials tenim al nostre voltant! Alguns exemples del que podem utilitzar són totxanes, pedres, palla, pinassa, pals, pinyes, blocs de fusta o cartró.

Hem de tenir en compte que cada insecte té unes necessitats diferents. Per exemple, a les abelles, les vespes i les mosques els agraden els troncs foradats o bé els maons que tinguin una barreja d’argila i palla en els espais buits. Per altra banda, les cuques de llum viuen en testos girats plens amb palla seca i en escletxes opaques com les que fan els buits del cartró, i les tisoretes aprofiten qualsevol petita escletxa com les que tenen el cartró i les pinyes. Les marietes i els escarabats busquen les escletxes de pals, fustes o pinyes, i a les papallones les trobarem en espais tancats, amb fulles seques o palla.

A partir d’aquí, només fa falta posar-hi una mica d’imaginació i personalitzar-lo com més us agradi. Aquí us deixem algunes idees:

Si us animeu a fer el vostre hotel d’insectes o ja en teniu un a casa, compartiu-lo amb nosaltres!

Que tingueu un bon dia 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.