‘Tatuatges’ que indiquen l’efecte del sol a la pell

Si bé som conscients que la contaminació atmosfèrica, les onades de calor o els efectes del sol a la nostra pell són molt perjudicials, de vegades és difícil trobar les eines per posar-hi remei. Per poder-ho fer, cal saber quina concetració de contaminants hi ha, quina és la nostra temperatura en aquell moment o quina quantitat de rajos ultraviolats han anat a parar damunt de la nostra pell.

És per això que avui ens fixem en la feina que està fent l’start-up californiana LogicInk. La companyia ha dissenyat uns adhesius que es col·loquen a la pell i que ens donen aquesta informació en temps real i sense necessitat de conectar-ho a smartphones o aplicacions, tant de moda en els últims temps.

El primer producte d’aquesta jove companyia detecta els rajos ultraviolats, que poden augmentar el risc de patir càncer de pell. Els dos cercles de l’adhesiu canvien de color segons la quantitat de rajos UV als que hem estat exposats al llarg del dia. D’aquesta manera podem saber que cal tornar a aplicar-nos protecció solar o bé buscar refugi en algun lloc amb ombra.

A banda d’això, també han llançat una proposta per produir una sèrie de nous adhesius a la plataforma de crowdfunding Kickstarter. Aquests nous productes permetran avaluar diferents aspectes del nostre entorn com la temperatura o els contaminants.

Una iniciativa molt interessant que posa la tecnologia al servei de les persones per aconseguir una vida molt més sana i integrada amb el nostre entorn!

Que tingueu un bon dia 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.