Upcycling, una nova manera d’entendre el reciclatge

Heu sentit a parlar de l’upcycling? No som gaire partidaris d’utilitzar paraules angleses, però avui ens hi veiem obligats perquè ens encanta aquest concepte!

L’upcycling vindria a ser una evolució del reciclatge, ja que consisteix en aprofitar objectes que ja no són útils per crear nous productes utilitzant la creativitat. Més enllà de reciclar, aquest concepte tracta de convertir elements ja existents en productes nous.

Una de les empreses que ha apostat per aquest model és el restaurant El Celler de Can Roca, reconegut amb tres estrelles Michelin. Per als germans Roca, una bona manera de demostrar que un restaurant de primer nivell també pot tenir consciència mediambiental ha estat crear un espai per reinventar les ampolles de vidre que generen cada dia com a residus.

Aquí en teniu alguns exemples.

A post shared by Jordi Roca (@jordirocasan) on

Sota el nom Roca Recicla, aquest taller va ser el primer en formar part de la campanya La Gran Cadena que impulsa l’entitat Ecovidrio i que amb poc temps ja compta amb la col·laboració de més de 5.000 restaurants.

Felicitats per la bona feina!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.